Share
Go down
avatar
Admin
Posts : 19
Join date : 2018-05-09
View user profilehttp://goodlife.forumotion.net

[GL] Pravila za GameMastere

on Wed May 09, 2018 10:54 pm
Onog trenutka kada postavite konkurs za poziciju Gamemaster, prihvatate sva dole navedena pravila!

Kada bilo koji vodja udje i zatekne vise od 15+pitanja (ukoliko su na serveru 4+ GameMastera) svi istog
momenta dobijaju minus. Nece nas zanimati nikakvi izgovori tipa "Sad sam usao"
jer vas rad i neozbiljnost vise necemo da trpimo.

- Gamemaster ima pravo da uzme smanjenu aktivnost/odsustvo jednom mesecno, odnosno 31 dan od dana kada je uzeo odsustvo/smanjenu aktivnost.
Kada gamemaster uzme smanjenu aktivnost, mora da skupi minimum 12h!
Nakon sto postanete gamemaster, nemate pravo da uzmete smanjenu aktivnost/odsustvo prve nedelje.

- Maksimalno je dozvoljeno dati odsustvo na 10 dana ukoliko je nesto hitno ili se za duze odsustvo
mozete dogovoriti sa ostalim vodjama. Igrac mora biti MINIMALNO 1 MESEC GM da ne bi otisao na Black Listu

1. Prva vazna stvar je PRACENJE AKTIVNOSTI: Uskoro link.
2. Druga stvar ti je PORTANJE DO NOVIH IGRACA. Kad neko kuca /novi tebi u chat-u pise Igrac taj i taj je nov potrebna mu je pomoc (ID). MORAS da odes do njega i prvo mu pozelis dobrodoslicu a onda pomognes. Ako primetimo da se vozas bices kaznjen.
3. Treca stvar /lp. Moras raditi /lp i odgovarati na pitanja igraca i pomagati im. Odgovarati u sto kracem roku ali kulturnim odgovorim i naravno razumnin. Ne samo odgovoriti igraca da odgovoris. Takodje ako primetimo da ne radis to vec se vozas il sta vec bices kaznjen.
4. Kad ides AFK moras da pitas Vodje GM (pa ako ti dozvolimo smes), Ako ima vise od 400+ igraca na serveru,kad hocete afk morate pitat vodju GM ili al5+ to slikate u slucaju da vodja  udje i ne bude niko mogao odgovorit da se GameMaster javio. Kad je manje od 400 igraca,GameMaster je duzan da se javi na /ga ,i onda moze afk da jede/wc/obaveza itd[((MAX 5min))]
5. Slikanje kada specas igrace (a to je kad nema pitanja). Znaci moras da slikas svako krsenje pravila a zatim zatvoris igraca da bi u slucaju zalbe imao dokaze, a ako Spec Team kaze da zatvoris igraca ti to slikas pa onda zatvoris.
6. Nema davanja oglasa na duty, niti prodaje imovine, voznje igraca sa WL-om, i tuniranje kola!
7. Kada igrac kuca /novi,a vi ste zauzeti odma javite na /ga chat,da ne bude nesporazum izmedju vas i Vodja.
8. GameMaster dok je na suspendu,nema pravo da daje ostavku ,ako da ostavku direktno ide na BlackListu bez mogucnosti skidanja.
9. Nema kikanja sebe, igraca istog ili veceg ranka.
10. GameMaster nema pravo da se konkurise za lidera!
11. GameMasterima je strogo zabranjeno da zatvaraju na vise od 120 minuta PO PREKRSENOM PRAVILU. Primer: ako neko prekrsi 2 pravila i za svako od prekrsenih pravila je kazna 45min jaila, u tom slucaju zatvara na 90 minuta. U bilo kom drugom slucaju nema pravo da zatvara na vise od recenog. Ako je potrebno, GameMaster moze da zatrazi od Admina da zatvori na vise vremena uz obrazlozenje.
12. GameMaster je u obavezi da ima skin ID 294 kao zvanican [SA] Staff skin. Ukoliko nema, dobice opomenu i skin 294. Ako opet promeni skin, sledeci korak je minus.
13. Zabranjeno je traziti pohvale od bilo koga, koga vidimo da to radi ide mu minus.
14. GameMasteri ne smeju biti u organizaciji.
15.Ukoliko je gamemaster na serveru pozeljno je da bude i na ts-u (GM room).
16. Bez dozvole vodja ni jedan event / trka ne sme biti organizovana.
17.Ako je vise od 5+ GameMastera na serveru- Vodja GameMastera ce rasporedit GMove po zaduzenjima ,kad se broj GameMastera smanji na 3 ili manje zaduzenje se ukida i  GM se vraca svom poslu zadanom(/LP-/novi)
18. Svaki gamemaster koji TRENUTNO ima rank gamemastera na serveru/forumu/teamspeaku se tretira kao gamemaster bez obzira da li je podneo ostavku ili mu se sprema skidanje ranka u narednom periodu. Samim tim sva pravila ovde napisana važe sve dok neko ima rank gamemastera.
19. Gamemasterima je zabranjeno da specaju igrace ukoliko za njih ne postoji report ili jak razlog za specanje (masovno ubijanje na alt chatu ZA ŠTA JE OBAVEZNA SLIKA KAO DOKAZ UKOLIKO DOĐE DO ŽALBE).
20. Nijedan gamemaster nije duzan da daje svoj Teamviewer ID i Teamviewer Password bilo kome osim adminima zaduzenim za pracenje rada GM tima (Pavle i Sava).
21. SVAKI  GameMaster je obavezan da posjeduje MINIMALNO 3 SLIKE  kao dokaz pre zatvaranja igrača za prekršeno pravilo.
(( DOKAZI[3 SLIKE] MORAJU BITI VALIDNE I DA SE VIDI TACNO PREKRŠENO PRAVILO za koje se igrac zatvara, u suprotnom gm dobija sankciju.))
22. Igrač koji konkuriše za Gamemastera se slaže da mu dupli account, ako ga je imao pre konkursa, bude privremeno zaključan dok mu Vođe GM tima dupli account ne odobre ili dok se ne stvore uslovi za otključavanje istog accounta (skinuta pozicija i slično).
23. Sakrivanje duplog accounta za koji nije dobijena dozvola se kažnjava brisanjem oba accounta (i duplog i primarnog).
24. Davanje ostavke je NEOPOZIVO i NI NA JEDAN NAČIN nije moguće povući ostavku. Sa druge strane, vođa GM ima pravo da odbije ostavku iz opravdanog razloga i da pokuša da utiče na odluku gamemastera koji je dao ostavku. Ukoliko gamemaster ipak odluči da ostane, smatra se da je ostavka nevažeća.


***Pravila ce se vremenom dodavati***[GL] Vodje GM
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum